3 sierpnia tego roku oficjalne otwarcie NOBU HOTEL WARSAW

3 sierpnia tego roku oficjalne otwarcie NOBU HOTEL WARSAW

Jeszcze w tym roku, na początku sierpnia, zostanie otwarty nowy hotel - NOBU HOTEL WARSAW. Już od jakiegoś czasu jest o nim głośno nie tylko w Warszawie. A to wszystko za sprawą jego współwłaściciela. Mowa oczywiście o Robercie de Niro, który razem z Nobu Matsuhisną i Meirem Teperem założył sieć Nobu Hospitality.

Nobu Warsaw to pierwszy obiekt tej grupy w Polsce. My już wiemy, że warszawski hotel będzie mógł pochwalić się niezwykle designerskimi wnętrzami i restauracją prowadzoną przez Szefa Kuchni o międzynarodowej sławie. Dzięki międzykontynentalnej współpracy możliwe było połączenie stylu Art Deco istniejącego już budynku z nowym, bardzo nowoczesnym skrzydłem. 

Nobu Hotel Warsaw składa się z 2 skrzydeł:

  • klasycznego - znajdującego się w niegdysiejszym Hotelu Rialto w stylu Art Deco, którego początki sięgają lat 20-tych zeszłego stulecia
  • nowoczesne - będące wynikiem międzykontynentalnej współpracy polskiej firmy architektonicznej Medusa Group oraz kalifornijskiej Studio PCH.


Efekt tej międzykontynentalnej współpracy opowiada historię dzisiejszej Warszawy – otwartej, nowoczesnej i różnorodnej. 

Pokoje hotelowe różnią się między sobą zastosowanym stylem. Znajdziemy takie z klasycznym stylem, ale również takie z supernowoczesnym, co nawiązuje do dynamicznego rozwoju Warszawy i Polski. Dzięki różnorodności pokoi każdy z gości powinien znaleźć coś idealnego do siebie i dopasowanego do indywidualnego gustu i potrzeb.

We wszystkich częściach wspólnych hotelu znajdują się nowoczesne dzieła polskich twórców z Jankilevitsch Collection

Hotel będzie na pewno też nie lada gratką dla organizatorów spotkań biznesowych i gości podróżujących służbowo. 438 m2 elastycznej powierzchni eventowej daje duże możliwości organizacyjne i aranżacyjne. Przestrzeń tę można podzielić na dwa w pełni autonomiczne pomieszczenia oddzielone ruchomą, dźwiękoszczelną ścianą – pokój Sakura o powierzchni 266 m² oraz Hikari zajmujący 171 m². Ściany zbudowane z kruszonego szkła przepuszczają dużą ilość naturalnego światła, a oddzielne lobby z tarasem zapewnia pełną prywatność.

Na tym samym piętrze zlokalizowane są również dodatkowe pomieszczenia do organizacji spotkań – wszystkie wyposażone w najnowocześniejsze udogodnienia. Można z nich korzystać w połączeniu z pełnym wachlarzem usług do wyboru, takich jak planowanie, catering oraz usługi i technologie dla biznesu, w tym Wi-Fi oraz sprzęt audiowizualny.

Na uwagę zasługuje również NOBU RESTAURANT & CAFÉ, której Szef Kuchni Yannicka Lohou zachwyca doborem smaków, aromatów i składników. Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, jak również wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Menu składać się będzie z takich klasyków spod znaku Nobu jak Tatar Toro z Kawiorem czy Wołowina Toban-Yaki, jak również Nobu Now – dań inspirowanych kuchnią polską skomponowanych przez szefa kuchni Yannicka Lohou i tworzonych na bazie świeżych, lokalnych produktów, które z pewnością podniosą poprzeczkę na kulinarnej scenie stolicy.

Otwarcie restauracji planowane jest wcześniej niż część hotelowa, bo 17 lipca 2020. 

Zdrowie i bezpieczeństwo gości jest jednym z priorytetów Nobu Hotel Warsaw, co potwierdza wprowadzenie nowych środków zapobiegawczych.

INFORMACJA PRASOWA