Zdrowe, ekologiczne i kreatywne śniadania w Campanile!
O zdrowym odżywianiu mówi się ostatnio coraz więcej - całe szczęście! O zdrowie swoich gości chcą zadbać również hotele, oferując urozmaicone potrawy, które oprócz tego, że są pożywne i dają energię na cały dzień (obojętnie, czy ten szkoleniowy, czy ten zwiedzający), są też przy tym bardzo smaczne i bardzo zdrowe.
Jedną z marek hotelowych, która wprowadza trochę zdrowia do jedzenia, jest Campanile. Od 1 października hotele Campanile w Polsce (m.in. w Katowicach, Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu czy Szczecinie) oferują swoim gościom nowy sposób na radosny poranek, zamieniając standardowy bufet śniadaniowy w pyszną przygodę w stylu DIY.
Śniadanie DIY to nowy koncept marki Campanile należącej do sieci Louvre Hotels Group, który opiera się na twórczym podejściu do gościnności. Hotelowi goście mogą swobodnie komponować swoje posiłki według indywidualnych potrzeb i upodobań.
Goście w polskich hotelach Campanile znajdą oczywiście sporo znanej i uwielbianej klasyki, w tym m.in. złocistą jajecznicą ze szczypiorkiem, kiełbaski, parówki i naleśniki. Jednak potrawy te można urozmaicić o dowolne dodatki, które goście znajdą w hotelowym ogrodzie obfitości, do którego zaprowadzi ich aromat świeżych ziół i pieczywa. W ogrodzie obfitości na gości czekają sezonowe warzywa i owoce, rozmaite wędliny, nabiał oraz... urocze słoiczki kryjące w sobie chrupiące niespodzianki w postaci kiszonek czy pikli.
Zaraz obok goście znajdą bar jogurtowy i strefę płatków śniadaniowych. Moglibyście pomyśleć - nic nowego, w wielu hotelach są takie strefy. A my na przekór powiemy - a właśnie, że sporo nowego, bo do wyboru produkty bio i roślinne mleka dla fanów kuchni wege lub miłośników poznawania nowych smaków.
– Projektując nowy koncept śniadaniowy dla polskich hoteli Campanile, chcieliśmy z jednej strony stworzyć dla naszych gości przestrzeń pełną swobody i wyboru. Nie zapomnieliśmy o klasyce, ale zadbaliśmy też o uzupełnienie oferty o zdrowe i zbilansowane opcje. Z drugiej strony zależało nam na tym, by śniadania w Campanile stały się dla naszych gości częścią zrównoważonego pobytu w naszych hotelach. Dlatego ograniczyliśmy korzystanie z nieekologicznych materiałów. Zamiast kojarzonych z hotelowymi śniadaniami jednoporcjowych produktów w pojemniczkach z plastiku w naszym bufecie królują szklane naczynia, takie jak karafki, szklanki i kieliszki, dzięki którym znacznie ograniczaliśmy ilość produkowanych odpadów – mówi Natalia Kukowska, Dyrektor Regionu Zachodniego Louvre Hotels Group oraz hotelu Campanile Bydgoszcz.
Jeśli jednak nie masz rano czasu na kreatywne myślenie i komponowanie swojego śniadania, warto poświęcić kilka sekund na choćby wypicie witaminowego "shota" - do wyboru pyszne soki z różnych warzyw (np. buraka, szpinaku czy marchewki). To prawdziwy zastrzyk energii!
INFORMACJA PRASOWA