18 Sep, 2009
w Aktualności
Zasmakuj kwiatów w The Westin Warsaw
Szef kuchni hotelu The Westin Warsaw – Janusz Korzyński, wprowadza do menu nowe propozycje, które są połączeniem kuchni fusion z kwiatami jadalnymi. Oferta będzie dostępna przez dwa tygodnie do 27 września. Do przygotowania dań używane są między innymi lawenda, orchidea i róża, a wszystko podawane będzie w ciekawy sposób, aby nie tylko zachwycać smakiem, ale też designem. W menu znajdą się między innymi: sashimi z marynowanego w sake i lawendzie tuńczyka, foie gras z sosem z owoców carica i róży, małże św. Jakuba z sosem z cebuli Macó, zupę z mleka kokosowego i dyni z cynamonem, tofu i świeżą orchideą czy marynowaną pierś perliczki podana na cieście morelowo – tymiankowym, galaretka z kwiatów, sos z pieczonych jabłek i galangalu.
Źródło: hotelnews.pl
Źródło: hotelnews.pl