22 Jan, 2014
w Aktualności
Uczta polskich smaków na stołach Radisson Blu Hotel Kraków
W styczniu w ramach Bufetu Surf&Turf w hotelu Radisson Blu Hotel Kraków królować będą smaki regionalnej kuchni polskiej. Na stołach zagoszczą specjały podhalańskie, podkarpackie, lubelskie i inne przygotowane z pasją I umiłowaniem rodzimych tradycji.
Restauracja Milk&Co chce przypomnieć Polakom co to znaczy dobrze zjeść. Wśród serwowanych w Radisson Blu dań pojawi się karp zatorski wędzony, pasztet z zająca, kaczka pieczona z jabłkami, terina z gęsi, lokalne wędliny z różnych zakątków kraju, czy świetne polskie sery zagrodowe – młode i długo dojrzewające. Oprócz bardziej znanych potraw pojawią się też prawdziwe niespodzianki : forszmark, proziok, pierogi kudłate, parzy broda, czy kryjące się pod tajemnicza nazwą „ślepe ryby’z myrdyrydą”.
Nazwa jest przewrotna i nie ma nic wspólnego z rybami ani tym bardziej pozbawianiem ich oczu. To tradycyjna wielkopolska zupa ziemniaczana. W ‘chudych’ latach więcej oczu wpatrywało się w garnek niż pływało w nim „oczek” tłuszczu – ponieważ nie była gotowana na mięsie. Mój przepis to wersja nieco wzbogacona, bo gotowana na wywarze mięsnym - tłumaczy Miłosz Kowalski Sous Chef w Radisson Blu Hotel Kraków.
Bufet Surf&Turf to wyjątkowa okazja by w jednym miejscu skosztować lokalnych potraw z różnych regionów Polski. Na jednym stole obok siebie znajdą się krakowskie obwarzanki i bajgle. Na deser skosztować można między innymi rogali Marcińskich, wadowickich kremówek czy kruszonki ze śliwek albo racuchów z jabłek z Łąck
Hotelowa restauracja Milk&Co serwuje polski bufet Surf&Turf w każdy czwartek, piątek i sobotę stycznia od 18:00 do 23:00. Obok rodzimych specjałów pojawią się także owoce morza i ryby - zarówno te z europejskich targów rybnych jak i polskie okoń, sandacz, czy karp.
INFORMACJA PRASOWA
Restauracja Milk&Co chce przypomnieć Polakom co to znaczy dobrze zjeść. Wśród serwowanych w Radisson Blu dań pojawi się karp zatorski wędzony, pasztet z zająca, kaczka pieczona z jabłkami, terina z gęsi, lokalne wędliny z różnych zakątków kraju, czy świetne polskie sery zagrodowe – młode i długo dojrzewające. Oprócz bardziej znanych potraw pojawią się też prawdziwe niespodzianki : forszmark, proziok, pierogi kudłate, parzy broda, czy kryjące się pod tajemnicza nazwą „ślepe ryby’z myrdyrydą”.
Nazwa jest przewrotna i nie ma nic wspólnego z rybami ani tym bardziej pozbawianiem ich oczu. To tradycyjna wielkopolska zupa ziemniaczana. W ‘chudych’ latach więcej oczu wpatrywało się w garnek niż pływało w nim „oczek” tłuszczu – ponieważ nie była gotowana na mięsie. Mój przepis to wersja nieco wzbogacona, bo gotowana na wywarze mięsnym - tłumaczy Miłosz Kowalski Sous Chef w Radisson Blu Hotel Kraków.
Bufet Surf&Turf to wyjątkowa okazja by w jednym miejscu skosztować lokalnych potraw z różnych regionów Polski. Na jednym stole obok siebie znajdą się krakowskie obwarzanki i bajgle. Na deser skosztować można między innymi rogali Marcińskich, wadowickich kremówek czy kruszonki ze śliwek albo racuchów z jabłek z Łąck
Hotelowa restauracja Milk&Co serwuje polski bufet Surf&Turf w każdy czwartek, piątek i sobotę stycznia od 18:00 do 23:00. Obok rodzimych specjałów pojawią się także owoce morza i ryby - zarówno te z europejskich targów rybnych jak i polskie okoń, sandacz, czy karp.
INFORMACJA PRASOWA