Światowy Dzień Hamburgera i otwarcie restauracji w Polsce - cóż to będzie za dzień!
Choć wiele osób nie wyobraża sobie tego dania bez wołowiny, to jednak środek burgera może przybierać różne formy. Coraz popularniejsze stają się hamburgery wegetariańskie czy nawet wegańskie. Jest też rzesza fanów kanapek z kurczakiem czy szarpaną wieprzowiną. Jednak to właśnie bułka z wołowiną wydaje się być tym "klasykiem".
Skąd u nas temat hamburgerowy? A stąd, że jutro (28 maja) obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji wiele restauracji przygotowuje specjalne promocje lub specjalne pozycje w menu. Światowy Dzień Hamburgera przypada również w ten sam dzień, w którym w Polsce otwierają się restauracje i inne punkty gastronomiczne. Jutro w końcu będziemy mogli pójść do ulubionej restauracji i zjeść ulubione danie na nie-papierowym naczyniu i nie pod gołym niebem, a właśnie w lokalu, pod dachem, gdzie pogoda nam nie straszna - a przecież ta ostatnio nas nie rozpieszcza swoimi zmiennymi nastrojami.
Święto Burgera w połączeniu z "końcem lockdownu" jest też doskonałą okazją dla sieci Campanile, by przygotować dla swoich gości nowe wersje "Campaburgerów", czyli burgerów, które wśród gości hoteli Campanile mają bardzo wielu fanów. W nowym menu goście będą mieli do wyboru 2 nowe opcje: z wołowiną i cheddarem oraz bardziej wiosenną z kurczakiem, młodym szpinakiem i sosem bazyliowym.
– Zarówno wśród gości hotelowych, jak i miejscowych klientów odwiedzających restauracje działające przy hotelach Campanile burgery zawsze cieszą się największym wzięciem. Nasi kucharze nieustannie eksperymentują w poszukiwaniu najlepszych połączeń smakowych - mówi Natalia Kukowska, Dyrektor Regionu Zachodniego i Dyrektor Hotelu Campanile Bydgoszcz.
– Doświadczenie nauczyło nas, że burger to sprzedażowy pewniak, o ile przyrządza się go z sercem i sięga po świeże składniki od sprawdzonych dostawców. Dlatego stawiamy na niego zwłaszcza teraz, gdy mamy wreszcie możliwość nadrobić nieco pandemiczne straty – dodaje Natalia Kukowska.
INFORMACJA PRASOWA