18 Sep, 2013
w Aktualności
Specjały z Ameryki na stołach Radisson Blu Kraków
Wrzesień w Radisson Blu Hotel Kraków upłynie pod znakiem kuchni amerykańskiej. Przez cały miesiąc kucharze z restauracji Milk&Co łamać będą stereotypy kulinarne, zmienią też wyobrażenia na temat hamburgera. W ramach wrześniowego bufetu Surf&Turf skosztować będzie można soczystych steków, czekoladowej brownie i wielu innych przysmaków o które trudno podejrzewać Amerykanów.
Nie tylko fast food
Stany Zjednoczone to istna mieszanka kultur i stylów która ma tez swoje odzwierciedlenie na stołach. Amerykanie to mistrzowie wariacji. Wiele z potraw uważanych za klasyczne dania amerykańskie ma swoje początki w innych rejonach świata. Dopiero tutaj miksowane i udoskonalane receptury stały się popularne, tak że zaczęto uważać je za własne narodowe potrawy.
Na pewno nie zabraknie prawdziwych soczystych steków. Serwowany będzie cały indyk w towarzystwie bukietu warzyw oraz między innymi hamburgery w nietypowym rozmiarze small. Wielbiciele domowych wypieków będą mogli spróbować na przykład słynnego apple pie – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu w Krakowie.
Stek i inne słodkości
Popkultura uczyniła z hamburgera coś w rodzaju ikony kuchni Amerykańskiej. Niesłusznie gdyż prawdziwa amerykańska kuchnia to obfitość smaków wśród których króluje drób i wołowina z soczystym stekiem na czele. Żaden inny naród nie zna się na nim lepiej. Mistrzom kuchni amerykańskiej znanych jest kilkadziesiąt a może i kilkaset przepisów w których króluje stek. Drugi w kolejności na talerzach jest drób. W Ameryce kochają go nie tylko od Święta Dziękczynienia. Na deser nie może oczywiście zabraknąć popularnego apple pie czy uwielbianych na świecie brownies, najlepiej przyrządzanych tradycyjnie w domu. Kto nie zna słodkich przysmaków z Ameryki powinien czym prędzej nadrobić zaległości. Okazji przez cały wrzesień nie zabraknie.
Restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków zaprasza do poznawania smaków zza oceanu w każdy czwartek, piątek i sobotę. Bufet Surf&Turf otwarty będzie otwarty do końca września.
INFORMACJA PRASOWA
Nie tylko fast food
Stany Zjednoczone to istna mieszanka kultur i stylów która ma tez swoje odzwierciedlenie na stołach. Amerykanie to mistrzowie wariacji. Wiele z potraw uważanych za klasyczne dania amerykańskie ma swoje początki w innych rejonach świata. Dopiero tutaj miksowane i udoskonalane receptury stały się popularne, tak że zaczęto uważać je za własne narodowe potrawy.
Na pewno nie zabraknie prawdziwych soczystych steków. Serwowany będzie cały indyk w towarzystwie bukietu warzyw oraz między innymi hamburgery w nietypowym rozmiarze small. Wielbiciele domowych wypieków będą mogli spróbować na przykład słynnego apple pie – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu w Krakowie.
Stek i inne słodkości
Popkultura uczyniła z hamburgera coś w rodzaju ikony kuchni Amerykańskiej. Niesłusznie gdyż prawdziwa amerykańska kuchnia to obfitość smaków wśród których króluje drób i wołowina z soczystym stekiem na czele. Żaden inny naród nie zna się na nim lepiej. Mistrzom kuchni amerykańskiej znanych jest kilkadziesiąt a może i kilkaset przepisów w których króluje stek. Drugi w kolejności na talerzach jest drób. W Ameryce kochają go nie tylko od Święta Dziękczynienia. Na deser nie może oczywiście zabraknąć popularnego apple pie czy uwielbianych na świecie brownies, najlepiej przyrządzanych tradycyjnie w domu. Kto nie zna słodkich przysmaków z Ameryki powinien czym prędzej nadrobić zaległości. Okazji przez cały wrzesień nie zabraknie.
Restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków zaprasza do poznawania smaków zza oceanu w każdy czwartek, piątek i sobotę. Bufet Surf&Turf otwarty będzie otwarty do końca września.
INFORMACJA PRASOWA