Radisson Blu Hotel Kraków ma nowego kucharza!
Roman Pawlik od lipca 2021 objął stanowisko Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków. Co ciekawe, jest on również Szefem Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście.
Roman Pawlik w gastronomii siedzi już zawodowo od 15 lat. Z siecią Radisson z kolei związany jest od 4 lat. Na pewno na nowym stanowisku pomoże mu znajomość standardów i zasad pracy obowiązujących w Radisson Hotel Group. Związany jest mocno z miastem, w który pracuje, dlatego w swoich daniach mocno promuje smaki regionu.
- Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi – mówi Roman Pawlik. – To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość – dodaje.
Jednym z pierwszych zadań, jakie postawiono przed nowym Szefem Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków, jest skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci. Kolejnym z zadań jest rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.
- Jako Szef Kuchni dbam, by każda osoba w zespole miała pełną świadomość, że efekt naszej wspólnej pracy w równym stopniu zależy od wszystkich. Każdy ma wpływ na smak naszej kuchni, kształtowanie menu i funkcjonowanie gastronomii. Dzielę się w tym zakresie swoją wiedzą, daję przestrzeń do rozwoju, wspieram i obdarzam każdego pełnym zaufaniem – mówi.
Gratulujemy nowego stanowiska i czekamy na zaskakujące smaki w hotelowej restauracji!
INFORMACJA PRASOWA