4 Jul, 2013
w Aktualności
Qubus Hotel dla smakoszy
Gruzja od kuchni
Nowe menu hoteli Qubus, tym razem zaspokoi podniebienia wielbicieli kuchni gruzińskiej. Od 4 lipca Szefowie Kuchni zapraszają do odkrywania soczystych ziół i przypraw i niezwykłą przygodę w świcie nowych smaków.
Gruzińskie dania, choć jeszcze mało znane w Polsce, śmiało mogą konkurować z najlepszymi i najpopularniejszymi kuchniami świata - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel - w najnowszym menu sezonowym, proponujemy potrawy, przygotowane według tradycyjnej gruzińskiej sztuki kulinarnej - dodaje pan Mariusz, który sekrety i tajniki tej kuchni odkrywał pod okiem rodowitej Gruzinki.
Dojrzewające w ciepłym słońcu warzywa i owoce, soczyste mięsa to składniki najsłynniejszych gruzińskich dań jak regionalnej Chinkali z Raczy, czyli pieroga w kształcie sakiewek o nadzieniu z kawałka mięsa mielonego z odrobiną bulionu. W restauracjach Qubus Hotel dodatkowo podawana w kremowym sosie z sera pleśniowego, śmietany, białego wina i białego pieprzu.
-Niezwykły sposób jedzenia chinkali ma ogromne znaczenie dla odkrycia ich bogatego smaku. Oryginalne pierogi należy bowiem nadgryźć, następnie wypić bulion ze środka sakiewki i dopiero na końcu zjeść całego chinkali – wyjaśnia Mariusz Tkaczyk.
Kuszące podniebienie może się też okazać Chaczapuri ze słonecznej Adżarii. Ta niezwykłą potrawa to tradycyjnie smażony placek z ciasta drożdżowego, faszerowany kozim serem. Jest on podawany razem z sałatą z pomidorów, z dodatkiem oliwy i mięty.
Dla ceniących sobie tradycyjną kuchnie gości, Qubus proponuje aromatyczną karkówkę wypiekaną na żarliwej patelni, doprawioną ziołami i czosnkiem, podawaną z soczystą papryką, pomidorami, bakłażanem i ziemniakami.
Letnia karta Qubusa dogodzi również łasuchom i smakoszom, ponieważ nie zabraknie słodkich akcentów. Goście mogą spróbować konfitury z moreli z różowym melonem, arbuzem i musem lodowym z granatów. Smakowite desery serwowane będą na bazie słodkich owoców oraz orzechów włoskich.
Nie tylko dla gości
Egzotycznego menu będą mogli zasmakować nie tylko goście hotelowi czy przedsiębiorcy korzystający z sal szkoleniowych, ale każdy kto zawita do Qubus Hotel. Sieć Qubus to nie tylko hotele konferencyjne ale też świetna alternatywa dla rodzin z dziećmi, gdyż kuchnia przygotuje dla każdego malucha danie specjalnie z myślą o nim a kącik zabaw pozwoli rodzicom na chwilę odprężenia i nie pozwoli dzieciom długo się nudzić
Nowych specjałów spróbować można do 30 września.
INFORMACJA PRASOWA
Nowe menu hoteli Qubus, tym razem zaspokoi podniebienia wielbicieli kuchni gruzińskiej. Od 4 lipca Szefowie Kuchni zapraszają do odkrywania soczystych ziół i przypraw i niezwykłą przygodę w świcie nowych smaków.
Gruzińskie dania, choć jeszcze mało znane w Polsce, śmiało mogą konkurować z najlepszymi i najpopularniejszymi kuchniami świata - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel - w najnowszym menu sezonowym, proponujemy potrawy, przygotowane według tradycyjnej gruzińskiej sztuki kulinarnej - dodaje pan Mariusz, który sekrety i tajniki tej kuchni odkrywał pod okiem rodowitej Gruzinki.
Dojrzewające w ciepłym słońcu warzywa i owoce, soczyste mięsa to składniki najsłynniejszych gruzińskich dań jak regionalnej Chinkali z Raczy, czyli pieroga w kształcie sakiewek o nadzieniu z kawałka mięsa mielonego z odrobiną bulionu. W restauracjach Qubus Hotel dodatkowo podawana w kremowym sosie z sera pleśniowego, śmietany, białego wina i białego pieprzu.
-Niezwykły sposób jedzenia chinkali ma ogromne znaczenie dla odkrycia ich bogatego smaku. Oryginalne pierogi należy bowiem nadgryźć, następnie wypić bulion ze środka sakiewki i dopiero na końcu zjeść całego chinkali – wyjaśnia Mariusz Tkaczyk.
Kuszące podniebienie może się też okazać Chaczapuri ze słonecznej Adżarii. Ta niezwykłą potrawa to tradycyjnie smażony placek z ciasta drożdżowego, faszerowany kozim serem. Jest on podawany razem z sałatą z pomidorów, z dodatkiem oliwy i mięty.
Dla ceniących sobie tradycyjną kuchnie gości, Qubus proponuje aromatyczną karkówkę wypiekaną na żarliwej patelni, doprawioną ziołami i czosnkiem, podawaną z soczystą papryką, pomidorami, bakłażanem i ziemniakami.
Letnia karta Qubusa dogodzi również łasuchom i smakoszom, ponieważ nie zabraknie słodkich akcentów. Goście mogą spróbować konfitury z moreli z różowym melonem, arbuzem i musem lodowym z granatów. Smakowite desery serwowane będą na bazie słodkich owoców oraz orzechów włoskich.
Nie tylko dla gości
Egzotycznego menu będą mogli zasmakować nie tylko goście hotelowi czy przedsiębiorcy korzystający z sal szkoleniowych, ale każdy kto zawita do Qubus Hotel. Sieć Qubus to nie tylko hotele konferencyjne ale też świetna alternatywa dla rodzin z dziećmi, gdyż kuchnia przygotuje dla każdego malucha danie specjalnie z myślą o nim a kącik zabaw pozwoli rodzicom na chwilę odprężenia i nie pozwoli dzieciom długo się nudzić
Nowych specjałów spróbować można do 30 września.
INFORMACJA PRASOWA