Pyszne steki w hotelach sieci Sheraton
Ciekawą atrakcję dla swoich gości przygotowała sieć hoteli Sheraton. Do końca listopada 2014 we wszystkich obiektach hotelowych tej marki w Polsce będzie odbywał się Festiwal Międzynarodowych Steków, w ramach którego będzie można skosztować pysznych mięs z USA, Argentyny, Irlandii, Urugwaju oraz Polski.
W festiwalu uczestniczą hotelowe restauracje SomePlace Else mieszczące się w hotelach Sheraton w Warszawie, Poznaniu oraz Krakowie. Również restauracja 512 Lounge and Bar sopockiego Sheratonu bierze udział w wydarzeniu.
Sam pomysł inicjatywy zrodził się w poznańskim Sheratonie, gdzie szef kuchni, Krystian Szopka, już od dłuższego czasu serwował gościom restauracji steki z różnych stron świata. Odzew ze strony klientów okazał się bardzo entuzjastyczny, dlatego też postanowiono wprowadzić tę kulinarną innowację także w lokalach gastronomicznych innych obiektów hotelowych marki Sheraton na terenie całej Polski.
- Steki z najwyższej jakości wołowiny zawsze stanowiły ważną część menu poznańskiego SomePlace Else. Widząc, jak dużym powodzeniem cieszą się one wśród gości, postanowiliśmy rozszerzyć naszą ofertę i zaproponować coś nowego – wybór steków przygotowywanych z mięsa pochodzącego z różnych krajów. Zamawiając poszczególne pozycje z menu, goście mogą porównać je ze sobą i przekonać się, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo mięso w zależności od rasy i sposobu hodowli bydła – mówi Krystian Szopka.
Steki w restauracjach hoteli Sheraton podawane będą z grilla lub opiekane w piecu, doprawione nutą pysznych ziół, soli lub masła. Na gości czeka aż 5 różnych propozycji podania tego mięsa. Uzupełnieniem dań będą liczne dodatki, wyśmienite sosy oraz bogata karta wykwintnych win. Nowych potraw w ramach Festiwalu Międzynarodowych Steków będzie można skosztować do końca listopada br., w restauracjach hoteli sieci Sheraton.
INFORMACJA PRASOWA