Poczuj szlachetny smak gęsiny w restauracjach Qubus Hotel
Od 25 marca do 14 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak gęsiny, kaczki oraz wołowiny.
Wiosna i lato to oczywiście czas na potrawy lekkie, bogate w warzywa i owoce. W nowym menu sieci znajdą się zarówno syte i mięsne dania jak też lekkie sałaty. Kreując menu Szefowie Kuchni w Qubus Hotel wykorzystali w nim także wiosenne nowalijki.
„Naszym Gościom zaproponujemy w nowej karcie przede wszystkim oryginalne potrawy ze szlachetnej gęsiny i kaczki. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli skosztować m.in. wędzonych płatków gęsiny podanych na bukiecie z fasoli z dodatkiem kruszonki z bekonu i orzechów włoskich oraz sosu żurawinowego, czy delikatnej sałaty z blinami z kurczaka i świeżych nowalijek. Osobom lubiącym lekkie zupy z pewnością przypadnie do gustu warzywne minestrone z nutą bazyliowego musu” zachęca Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii i główny kreator wiosennej odsłony menu w sieci obiektów konferencyjnych Qubus Hotel.
Oprócz pożywnych sałat w nowej karcie znajdą się też wyjątkowe sycące dania, takie jak: policzki wołowe duszone we własnym sosie, serwowane z puree z selera i ziemniaków, filet z kaczki marynowany w miodzie i goździkach czy wędzony filet z gęsi podany z sosem chrzanowym na pieczonce ziemniaczanej o majerankowym aromacie. Na smakoszy słodkości czeka niecodzienny deser czekoladowy w postaci musu z białej czekolady, podany na puree z mango w towarzystwie chrupiącej delicji.
INFORMACJA PRASOWA