16 Nov, 2016
w Aktualności
Nowy Szef Kuchni w warszawskim hotelu Sheraton
Marcin Sasin związany jest z kulinariami od 17 lat, a swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach pięciogwiazdkowych hoteli m.in. The Westin Warsaw oraz w warszawskim Sheratonie, gdzie był odpowiedzialny za stronę kulinarną słynnej restauracji inAzia oraz pełnił funkcję Zastępcy Szefa Kuchni hotelu.
Pasją Marcina Sasina od początku jego kariery jest kuchnia azjatycka. Aby zgłębić smaki i aromaty Azji regularnie podróżuje, odwiedza najlepsze restauracje tego regionu, a także degustuje słynną kulinarną sztukę ulicy. W swojej karierze miał możliwość pracy z najlepszymi tajskimi szefami kuchni, którzy odkryli przed nim tajniki tej najciekawszej kuchni świata. Poza Polską doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach oraz Korei.
Przez ostatnie kilka lat współtworzył również menu Chef’s Table w warszawskim Sheratonie, gdzie odkrywał przed gośćmi tej najmniejszej restauracji w mieście smaki kuchni europejskiej. Marcin współpracuje także regularnie z organizacjami promującymi polską kuchnię w Europie i Azji oraz wykłada w szkołach gastronomicznych.
W warszawskim Sheratonie będzie tworzył menu restauracji inAzia oferującej kuchnię południowo-wschodniej Azji, SomePlace Else z daniami Tex-Mex, Lobby Baru, Chef’s Table oraz zarządzał kuchnią i ofertą bankietową oraz cateringową hotelu.
Marcin Sasin jest absolwentem Uniwersytetu Warszawskiego na kierunku zarządzanie przedsiębiorstwem. Nowy szef kuchni jest żonaty, ma dwoje dzieci, a w wolnych chwilach lubi podróżować i odkrywać nowe miejsca.
INFORMACJA PRASOWA