Nowy szef kuchni w Warsaw Marriott Hotel
Warszawski hotel Marriott ma nowego szefa kuchni, którym został Witold Szczechura. Kucharz powrócił do Polski po 20 latach, by objąć zaszczytne stanowisko w miejscu, gdzie rozpoczynał swoją karierę.
Witold Szczechura może poszczycić się imponującym doświadczeniem gastronomicznym w hotelach na całym świecie. Swoją karierę rozpoczął w 1993, pracując na stanowisku kierownika zmiany w hotelu Marriott we Frankfurcie. Po dwóch latach otrzymał tę samą posadę w Warsaw Marriott Hotel i awansował tu na stanowisko Junior Sous Chef'a. Kolejne lata to dla Witolda Szczechury to intensywny okres zbierania doświadczenia w przeróżnych miejscach. Przez dwa lata pracował w moskiewskim hotelu Marriott jako Sous Chef, następnie przeniósł się do Korei, gdzie objął stanowisko Executive Sous Chef'a w Renaissance w Seulu. Zarządzał tam aż 14 barami i przewodził zespołowi składającemu się z 147 kucharzy. Szczyt swojej kariery gastronomicznej osiągnął, uzyskując stanowisko szefa kuchni w hotelach Marriott w Shenyang, a następnie w Chongqing oraz filipińskim hotelu Cebu.
Po powrocie do Polski Witold Szczechura objął stanowisko szefa kuchni w Warsaw Marriott Hotel. Będzie on odpowiedzialny za 5 barów oraz restauracji, ich menu oraz ceny dań. Po raz pierwszy z kulinarnymi umiejętnościami nowego szefa kuchni można się było zapoznać podczas uroczystej gali z okazji 25-lecia hotelu. Witold Szczechura, na tę specjalną okazję, przygotował wyśmienitą oprawę gastronomiczną.
Prywatnie, nowy szef kuchni warszawskiego Marriotta prowadzi wraz z żoną kulinarnego bloga „Magazyn Kuchenny”, a w wolnych chwilach oddaje się swojej drugiej pasji, jaką jest fotografia.
INFORMACJA PRASOWA