Meksykańskie specjały w warszawskim Sheratonie
Wykwintna restauracja SomePlace Else, mieszcząca się w Sheraton Warsaw Hotel***** stworzyła wyjątkową ofertę kuchni meksykańskiej, przygotowaną przez światowej sławy szefa kuchni, Eduardo Palazuelosa. Nowe menu, zatytułowane "Sabores de Mexico" będzie dostępne do 16 października. Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników meksykańskich smaków.
Nowa, kulinarna oferta warszawskiej restauracji SomePlace Else z pewnością zachwyci amatorów meksykańskiej kuchni. W menu zagoszczą wyjątkowe dania, przygotowywane z typowych meksykańskich składników, specjalnie sprowadzanych z tamtejszego regionu świata. W jadłospisie znajdą się więc charakterystyczne sosy oraz w różnorodne odmiany nachosów.
To, co z pewnością przykuje uwagę gości to festiwal enchilad, przygotowywanych według tradycyjnych receptur prosto z Meksyku. W SomePlace Else będzie można skosztować unikatowych wersji z żółtej i niebieskiej kukurydzy.
Z kolei wielbicielom mięsa z pewnością przypadnie do gustu Tampiquena, czyli tradycyjny wołowy stek, podawany z ryżem, warzywami, ostrym sosem z chilli oraz puree z czarnej fasoli.
Zwieńczeniem menu będą wyśmienite desery. Pierwszy z nich to to zapiekany krem karmelowy z wanilią i cynamonem, drugi zaś to pyszne naleśniki cajetta z sosem z zagęszczonego mleka i orzechami. Goście będą mieli również okazję skosztować niecodziennych drinków, stworzonych na bazie tradycyjnych, meksykańskich alkoholi.
Twórcą tego wyjątkowego menu jest, pochodzący z Meksyku, szef kuchni, Eduardo Palazuelos, który może poszczycić się licznymi, kulinarnymi nagrodami. Jest on także pomysłodawcą, oryginalnego, kulinarnego projektu, Mextai, który łączy w sobie smaki kuchni meksykańskiej i tajskiej.
Więcej informacji na temat nowej oferty gastronomicznej restauracji SomePlace Else można znaleźć na stronie lokalu: www.warszawa.someplace-else.pl.
INFORMACJA PRASOWA