Mazurkas Catering 360 partnerem 10. gali Wine & Foof Noble Night
Finał dziesiątej edycji gali Wine & Food Noble Night odbył się 23 września w hali EXPO. Wine & Food Noble Night łączy szyk i elegancje spotkania towarzyskiego będąc również trudną konkurencją kulinarną, w której udział wzięło w tym roku 12 restauracji. Za przygotowanie deseru dla ponad 1000 osób był odpowiedzialny Mazurkas Catering 360° będący partnerem tegorocznej edycji. Firma przygotowała również urodzinowy tort z okazji okrągłej rocznicy tego prestiżowego konkursu kulinarnego.
Podczas dziesiątego finału Wine & Food Noble Night odbyła się wyjątkowa kolacja degustacyjna, w której udział wzięło dwanaście restauracji wybranych podczas pierwszego etapu konkursu. W trosce o to, aby podane dania zachwycały nie tylko smakiem, ale również wyglądem, szefowie kuchni finałowych restauracji dołożyli wszelkich starań podczas przyrządzania poszczególnych dań. Na stołach zagościły autorskie przystawki oraz dania główne stworzone specjalnie na tę okazję. Była to kulinarna podróż przez świat pełen smaków, barw oraz zapachów.
Uwieńczeniem spotkania kulinarnego był pozakonkursowy deser przygotowany przez Mazurkas Catering 360°. Ekipie przewodniczyła Aleksandra Pintary-Smoczyńska - Sous Chef Kreatywnego Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****. Autorskie sosy i musy są jej specjalnością oraz inspiracją do dań oraz przepysznych deserów. Na tę wyjątkową okazję podano deser, który swoim niecodziennym smakiem świetnie wpasował się w klimat i atmosferę wieczorowej gali. „Bazylia z maliną zamknięte w czekoladowym Chapeau” – odważne połączenie bazyliowego biszkoptu z sosem malinowym i czekoladą, oczarowało wyglądem i smakiem wszystkich gości.
Ponadto podczas Wine & Food Noble Night Mazurkas Catering 360° przygotował kilkumetrowy tort mający uwieńczyć 10 finał konkursu. Pierwszy kawałek został pokrojony przez organizatora konkursu - prezesa Noble Bank.
Źródło zdjęć: materiały prasowe WFNN
INFORMACJA PRASOWA