10 Mar, 2016
w Aktualności
Marcin Socha szefem kuchni andel’s by Vienna House Cracow
Marcin Socha został nowym szefem kuchni krakowskiego hotelu andel’s. Jest odpowiedzialny za gastronomię w obrębie oferty śniadaniowej, restauracyjnej oraz cateringu konferencyjnego.
– Jako szef kuchni będę kładł nacisk na wykorzystanie lokalnych składników, których w Małopolsce nie brakuje. Jest tu aż 164 zarejestrowanych, tradycyjnych produktów. Wraz z moim zespołem będę dążył do perfekcji kreowanej przez nas kuchni, aby zaskakiwać i zaspakajać głód naszych gości w wyrafinowany sposób – podkreśla Marcin Socha.
Marcin Socha (35 l.) od najmłodszych lat dążył do bycia kucharzem. Ukończył Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Odona Bujwida w Krakowie, szkołę gastronomiczną z wielkimi tradycjami, jako kucharz i technik technologii żywienia. Z myślą o kierowaniu zespołem zdobył również dyplom licencjacki w zakresie marketingu i zarządzania organizacjami.
W swojej karierze zawodowej przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii. Zaczynał jako kucharz w Restauracji Mexicana w Krakowie w 2002 r. Następnie w ciągu ośmiu lat pracy w restauracji Farina awansował od stanowiska kucharza do szefa kuchni. Przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2014 r. jako pierwszy kucharz, a następnie zastępca szefa kuchni w krakowskim Hotel Park Inn by Radisson. W 2015 r. został zastępcą szefa kuchni w andel’s by Vienna House Cracow.
Swoją pasją do gotowania zaraża również innych - prowadzi warsztaty kulinarne dla najmłodszych, jest jurorem w konkursach kulinarnych dla młodzieży oraz aktywnie działa w Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników, w którym od maja 2015 roku piastuje stanowisko wiceprezesa.
W swojej pracy kieruje się maksymą swojego kulinarnego mentora Gordona Ramsaya: „Kuchnia to ciężkie środowisko, kształtuje wyjątkowe charaktery”. Najważniejsze w pracy kucharza jest według Sochy zdyscyplinowanie, pokora oraz zaangażowanie, gdyż o opinii gości decyduje każdy ze szczegółów.
INFORMACJA PRASOWA
– Jako szef kuchni będę kładł nacisk na wykorzystanie lokalnych składników, których w Małopolsce nie brakuje. Jest tu aż 164 zarejestrowanych, tradycyjnych produktów. Wraz z moim zespołem będę dążył do perfekcji kreowanej przez nas kuchni, aby zaskakiwać i zaspakajać głód naszych gości w wyrafinowany sposób – podkreśla Marcin Socha.
Marcin Socha (35 l.) od najmłodszych lat dążył do bycia kucharzem. Ukończył Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Odona Bujwida w Krakowie, szkołę gastronomiczną z wielkimi tradycjami, jako kucharz i technik technologii żywienia. Z myślą o kierowaniu zespołem zdobył również dyplom licencjacki w zakresie marketingu i zarządzania organizacjami.
W swojej karierze zawodowej przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii. Zaczynał jako kucharz w Restauracji Mexicana w Krakowie w 2002 r. Następnie w ciągu ośmiu lat pracy w restauracji Farina awansował od stanowiska kucharza do szefa kuchni. Przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2014 r. jako pierwszy kucharz, a następnie zastępca szefa kuchni w krakowskim Hotel Park Inn by Radisson. W 2015 r. został zastępcą szefa kuchni w andel’s by Vienna House Cracow.
Swoją pasją do gotowania zaraża również innych - prowadzi warsztaty kulinarne dla najmłodszych, jest jurorem w konkursach kulinarnych dla młodzieży oraz aktywnie działa w Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników, w którym od maja 2015 roku piastuje stanowisko wiceprezesa.
W swojej pracy kieruje się maksymą swojego kulinarnego mentora Gordona Ramsaya: „Kuchnia to ciężkie środowisko, kształtuje wyjątkowe charaktery”. Najważniejsze w pracy kucharza jest według Sochy zdyscyplinowanie, pokora oraz zaangażowanie, gdyż o opinii gości decyduje każdy ze szczegółów.
INFORMACJA PRASOWA