19 Nov, 2009
w Aktualności
Licytacja dla dzieci w Sheratonie
W dniu 13 listopada 2009 miała miejsce charytatywna aukcja kulinarnych dzieł sztuki – pierwsza tego typu inicjatywa w Polsce. Dania zostały przygotowane przez szefów kuchni hoteli sieci Starwood, a zebrane pieniądze przeznaczono na rzecz Fundacji Orimari. Na wydarzenie zostało zaproszonych tylko 50 gości, którzy za wstęp na kolację zapłacili po 1000 zł. Kolacja składała się z sześciu dań, które przygotowało sześciu szefów kuchni z hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Sopocie oraz The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol. Dodatkowo została przeprowadzona licytacja sześciu dań przygotowywanych na oczach gości. Podczas imprezy udało się zebrać 217 tysięcy złotych, które zostaną przeznaczone na zakup sprzętu medycznego dla Kliniki Pediatrii WIM w Warszawie. Wydarzenie miało miejsce w Sali Balowej w Sheraton Warsaw Hotel, który posiada centrum konferencyjne z sześcioma salami konferencyjnymi i bankietowymi.
Źródło: horeca.pl
Źródło: horeca.pl