29 Jul, 2009
w Aktualności
Letnie menu w Radisson Blu Gdańsk
Hotelowa restauracja Verres en Vers w Radisson Blu Gdańsk zaprasza klientów do skosztowania dań z letniego menu. Restauracja jest inspirowana kuchnią francuską oraz francuskimi winami.
Szef kuchni, Andrzej Lejman, szczególnie poleca lekkie przekąski, sałatki i desery. Polecane dania to zupa chłodnik jogurtowy z migdałami i świeżym ogórkiem, dorsz gotowy na parze z puree ziemniaczanym, sałatka szpinakowa i sosem cytrynowym oraz liście sałaty z grillowanymi krewetkami w sosie anchovies.
A dla młodszych gości zostało przygotowane specjalne menu: smażone paski kurczaka z sosem koktajlowym i frytkami, spaghetti z sosem pomidorowym, naleśniki z sosem owocowym z twarożkiem lub konfiturą oraz lody i sorbety z bitą śmietaną i owocami.
W Radisson Blu Gdańsk znajdują się dwie sale konferencyjne idealne do zorganizowania w nich szkoleń i innych imprez firmowych. Dodatkowo w obiekcie znajduje się sala bankietowa o powierzchni 165 mkw idealna do zorganizowania w niej wesela, bankietu czy innej imprezy okolicznościowej.
Źródło: e-hotelarz.pl
Szef kuchni, Andrzej Lejman, szczególnie poleca lekkie przekąski, sałatki i desery. Polecane dania to zupa chłodnik jogurtowy z migdałami i świeżym ogórkiem, dorsz gotowy na parze z puree ziemniaczanym, sałatka szpinakowa i sosem cytrynowym oraz liście sałaty z grillowanymi krewetkami w sosie anchovies.
A dla młodszych gości zostało przygotowane specjalne menu: smażone paski kurczaka z sosem koktajlowym i frytkami, spaghetti z sosem pomidorowym, naleśniki z sosem owocowym z twarożkiem lub konfiturą oraz lody i sorbety z bitą śmietaną i owocami.
W Radisson Blu Gdańsk znajdują się dwie sale konferencyjne idealne do zorganizowania w nich szkoleń i innych imprez firmowych. Dodatkowo w obiekcie znajduje się sala bankietowa o powierzchni 165 mkw idealna do zorganizowania w niej wesela, bankietu czy innej imprezy okolicznościowej.
Źródło: e-hotelarz.pl