Kurki w stylu fusion w restauracji hotelu The Westin Warsaw

Kurki w stylu fusion w restauracji hotelu The Westin Warsaw
Szef kuchni hotelu Westin – Janusz Korzyński przygotował wyjątkowe menu kurkowe. Karta dań kusi warzywami przygotowywanymi w mongolskim woku, zapachem egzotycznych ziół i delikatnością grzybów.

Menu kurkowe zostało skomponowane w taki sposób, aby każdy znalazł danie dla siebie.

Janusz Korzyński w szczególności poleca:

• Przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską, sałatka z świeżych kurek, krem z limonki – 52 PLN • Czarne tagliolini z kurkami, krewetki tygrysie, zielone szparagi, pieczone pomidorki koktajlowe – 49 PLN • Parowany dziki łosoś, smażone kurki ze szpinakiem, mus z chrzanu, parowany ryż jaśminowy – 74 PLN • Grilowana polędwica wołowa, puree ziemniaczane z kolendrą, sos z świeżych kurek i trawy cytrynowej – 78 PLN • Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym – 18 PLN

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

INFORMACJA PRASOWA