Kulinarne zmagania najmłodszych w Hotelu Westin Warsaw
W ramach projektu „Ruch Dobrego Samopoczucia”, który jest sukcesywnie wdrażany w obiektach marki Westin, pojawiło się w kulinarnej ofercie hotelu Zdrowe Menu Dziecięce. Z okazji wprowadzenia zdrowych dań dla dzieci, zorganizowano dla najmłodszych specjalne warsztaty kulinarne, które zwieńczył konkurs na najlepszą potrawę wykonaną przez uczestników.
Kulinarne warsztaty miały miejsce w Hotelu Westin Warsaw oraz szkole gotowania Little Chef. W ciągu dwóch dni dzieci uczyły się tajników sztuki kulinarnej od szefów kuchni hotelu oraz od Katii Roman-Trzaski, założycielki Little Chef.
Głównym celem warsztatów było nauczenie dzieci zdrowego odżywiania oraz umiejętności komponowania zbilansowanych posiłków, ale także pokazanie najmłodszym, że „zdrowe” może być także „pyszne”. Ponadto, organizatorzy warsztatów chcieli pokazać dzieciakom, że gotowanie może być świetną zabawą i ciekawym pomysłem na spędzenie wolnego czasu.
Zwieńczeniem wydarzenia był konkurs Mały Szef Kuchni, w trakcie którego wybrano najlepsze danie przygotowane przez jednego z uczestników warsztatów. Dzieci przygotowały własne potrawy, kierując się wiedzą na temat zdrowego żywienia, którą uzyskały w trakcie warsztatów. Jurorami konkursu byli Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin Warsaw, Katia Roman-Trzaska, Paulina Stępień z Kotlet.tv, Anna Kowalczyk, dyrektor zarządzająca Mamadu.pl oraz Marta Dymek z Jadłonomii.
Zwyciężczynią konkursu została 8-letnia Magda Mijal, przygotowując łososia ze szpinakiem komosą i borówkami. Prócz tytułu Małego Szefa Kuchni otrzymała również nagrodę główną w postaci wyjazdu dla całej rodziny do hotelu Westin Palace Madrid.
INFORMACJA PRASOWA