Kulinarne wyróżnienie dla Best Western Hotel Cristal
Białostocki Best Western Hotel Cristal został nagrodzony prestiżową nagrodą Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015. Obiekt zawdzięcza ten sukces nowemu szafowi kuchni - Łukaszowi Rakowskiemu.
To właśnie danie przygotowane przez Łukasza Rakowskiego przyczyniło się do zwycięstwa restauracji obiektu Best Western Hotel Cristal. I jest to w pełni zasłużone wyróżnienie, gdyż nowy szef kuchni uczył się sztuki kulinarnej od samych mistrzów - Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro.
Łukasz Rakowski jest pracownikiem Best Western Hotel Cristal już od pięciu lat. Funkcję szefa kuchni Restaurant & Bar Cristal przejął na początku czerwca tego roku. Kucharz może pochwalić się bogatym doświadczeniem kulinarnym, które potwierdza nominacja w prestiżowym konkursie „Kucharz-Odkrycie Roku”. Rakowski specjalizuje się przede wszystkim w daniach tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej.
To była już czwarta edycja Nocy Restauracji, które tym razem odbyła się w Poznaniu, Białymstoku i Gdańsku. Udział w plebiscycie wzięło ponad 50 restauracji, z których każda zaprezentowała wyjątkowe „Nocne Menu”. Nagrody przyznano na podstawie głosów uczestników wydarzenia oraz jego fanów na Facebooku.
INFORMACJA PRASOWA