12 Aug, 2016
w Aktualności
Kulinarne Mistrzostwa Polski na Targach WorldHotel
Po raz pierwszy na Targach WorldHotel odbędzie się finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. Patronami konkursu są mistrz kulinarny Robert Sowa oraz firma MT Targi Polska, gospodarz 9. Międzynarodowych targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Rozstrzygnięcie zmagań kucharzy przewidziane jest na pierwszy dzień targów, tj. 12 października.
Gastronomia to ważny element w hotelu, gdyż dobra kuchnia to nie tylko wizytówka, lecz także ważny czynnik generujący przychody obiektu. Ciągłe doskonalenie usług kulinarnych jest więc koniecznością, a kucharze nieustannie szukają inspiracji. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są m.in. kulinarne pokazy i konkursy, które odbywają się pod okiem uznanych autorytetów.
Profesjonaliści i pasjonaci na start
Robert Sowa to kulinarny mistrz, który od lat wspólnie z firmą MT Targi Polska wyszukuje i wspiera kulinarne talenty wyznaczając tym samym najwyższe standardy tego zawodu. W tym roku po raz pierwszy zorganizuje on na Targach WorldHotel finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. W konkursie może wziąć udział każdy, niezależnie od tego, czy jest zawodowym kucharzem czy amatorem. Po weryfikacji zgłoszeń prezentujących konkursowe dania do finału zostanie zakwalifikowanych 12 uczestników. Ostatni etap, w którym zostanie wyłoniony zwycięzca odbędzie się pierwszego dnia Targów WorldHotel tj. 12 października. Wyboru dokonają dwa składy jurorskie - Jury profesjonalne złożone z autorytetów kulinarnych oraz Jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy i dziennikarze. Sędziowie ocenią nie tylko technikę przygotowania konkursowych dań, ale przede wszystkim smak i kompozycję, czyli elementy, na które klienci zwracają uwagę.
WorldHotel - od zaplecza kuchennego po wystrój restauracji
Warto pamiętać, że poza szeroką ofertą wyposażenia obiektów noclegowych prezentowaną na Targach WorldHotel każdy szef kuchni czy właściciel restauracji znajdzie tam również kompleksowe rozwiązania dla swojego biznesu. Wystawcy zaprezentują wyposażenie kuchni hotelowej, sprzęt i akcesoria gastronomiczne, nie zabraknie też porcelany, zastaw, sztućców, galanterii stołowej czy elementów dekoracyjnych. Poza tym już po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa, w którym klienci znajdą m.in. wysokiej jakości nowy i używany sprzęt gastronomiczny w atrakcyjnych cenach.
Targi WorldHotel odbędą się w dniach 12-14 października 2016 w Centrum Targowo-Konfresowym MT Polska w Warszawie
Więcej informacji znajduje się na stronie www.worldhotel.pl.
INFORMACJA PRASOWA
Autor Zdjęcia: Wiktor Zdrojewski
Gastronomia to ważny element w hotelu, gdyż dobra kuchnia to nie tylko wizytówka, lecz także ważny czynnik generujący przychody obiektu. Ciągłe doskonalenie usług kulinarnych jest więc koniecznością, a kucharze nieustannie szukają inspiracji. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są m.in. kulinarne pokazy i konkursy, które odbywają się pod okiem uznanych autorytetów.
Profesjonaliści i pasjonaci na start
Robert Sowa to kulinarny mistrz, który od lat wspólnie z firmą MT Targi Polska wyszukuje i wspiera kulinarne talenty wyznaczając tym samym najwyższe standardy tego zawodu. W tym roku po raz pierwszy zorganizuje on na Targach WorldHotel finał Kulinarnych Mistrzostw Polski. W konkursie może wziąć udział każdy, niezależnie od tego, czy jest zawodowym kucharzem czy amatorem. Po weryfikacji zgłoszeń prezentujących konkursowe dania do finału zostanie zakwalifikowanych 12 uczestników. Ostatni etap, w którym zostanie wyłoniony zwycięzca odbędzie się pierwszego dnia Targów WorldHotel tj. 12 października. Wyboru dokonają dwa składy jurorskie - Jury profesjonalne złożone z autorytetów kulinarnych oraz Jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy i dziennikarze. Sędziowie ocenią nie tylko technikę przygotowania konkursowych dań, ale przede wszystkim smak i kompozycję, czyli elementy, na które klienci zwracają uwagę.
WorldHotel - od zaplecza kuchennego po wystrój restauracji
Warto pamiętać, że poza szeroką ofertą wyposażenia obiektów noclegowych prezentowaną na Targach WorldHotel każdy szef kuchni czy właściciel restauracji znajdzie tam również kompleksowe rozwiązania dla swojego biznesu. Wystawcy zaprezentują wyposażenie kuchni hotelowej, sprzęt i akcesoria gastronomiczne, nie zabraknie też porcelany, zastaw, sztućców, galanterii stołowej czy elementów dekoracyjnych. Poza tym już po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa, w którym klienci znajdą m.in. wysokiej jakości nowy i używany sprzęt gastronomiczny w atrakcyjnych cenach.
Targi WorldHotel odbędą się w dniach 12-14 października 2016 w Centrum Targowo-Konfresowym MT Polska w Warszawie
Więcej informacji znajduje się na stronie www.worldhotel.pl.
INFORMACJA PRASOWA
Autor Zdjęcia: Wiktor Zdrojewski