27 Mar, 2012
w Aktualności
Konkurs kulinarny w Radisson Blu Kraków
Chcesz się poczuć jak Szef Kuchni i zobaczyć swoją propozycję dania w menu restauracji pięciogwiazdkowego hotelu? Weź udział w konkursie kulinarnym ogłoszonym przez krakowski hotel Radisson Blu. Nagrodą jest lekcja gotowania, własne danie w wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co, a do tego książki kucharskie. Konkurs potrwa do 13 kwietnia.
Konkurs odbywa się w aplikacji na profilu Facebook krakowskiego hotelu Radisson Blu: www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow Aby wygrać wystarczy w aplikacji konkursowej zamieścić przepis na danie główne z ryb – najlepiej popularnego łososia lub okonia morskiego. Następnie należy zebrać jak największą liczbę głosów dla swojej propozycji i zyskać dla niej przychylność Szefa Kuchni.
A jest o co powalczyć. Nagrody w rozpoczętym właśnie konkursie to lekcja gotowania z Szefem Kuchni pięciogwiazdkowego Radisson Blu w Krakowie, zamieszczenie zwycięskiego dania w powstającym aktualnie wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co – razem z informacją o autorze potrawy, oraz książki kucharskie Blu Mood Food.
„Zaproponowaliśmy tematykę konkursu związaną z rybami, ze względu na specyfikę naszej restauracji Milk&Co. Serwujemy tutaj największy bufet ryb i owoców morza w mieście, a łosoś i okoń morski to jedne z ulubionych ryb naszych gości. Są bardzo popularne, doskonałe w smaku, co więcej nie trzeba być zawodowym kucharzem by dobrać do nich dodatki” – tłumaczy Stanisław Bobowski, Szef Kuchni krakowskiego Radisson Blu. „Na sezon wiosenno-letni preferujemy ryby w towarzystwie sezonowych warzyw i świeżych, lekkich dodatków. Kto wie? Może dzięki konkursowi uda nam się jeszcze bardziej przekonać Polaków do jedzenia ryb” – dodaje.
Konkurs składa się z dwóch etapów: pierwszy etap wygrają wygrywają trzy dania, które zostaną nagrodzone największą liczbą głosów w aplikacji konkursowej. Ich autorzy otrzymają książki kucharskie Blu Mood Food oraz zaproszenie dla 2 osób na lekcję gotowania. W drugim etapie, po przyrządzeniu wszystkich tych trzech dań według proponowanych przepisów, Szef Kuchni Stanisław Bobowski osobiście wybierze jedno – najlepsze, które zostanie nagrodzone nagrodą główną. A jest nią zamieszczenie potrawy razem z nazwiskiem autora w nowym menu restauracji Milk&Co.
„Zgłoszone propozycje powinny być daniami głównymi. Ponadto powinny być przygotowane z nie więcej niż 5 głównych składników, z których jednym będzie ryba” – uzupełnia Stanisław Bobowski.
Konkurs kulinarny w aplikacji na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków trwa od 26 marca do 13 kwietnia. Ogłoszenie finalnego zwycięzcy nastąpi 16 kwietnia.
Konkurs odbywa się w aplikacji na profilu Facebook krakowskiego hotelu Radisson Blu: www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow Aby wygrać wystarczy w aplikacji konkursowej zamieścić przepis na danie główne z ryb – najlepiej popularnego łososia lub okonia morskiego. Następnie należy zebrać jak największą liczbę głosów dla swojej propozycji i zyskać dla niej przychylność Szefa Kuchni.
A jest o co powalczyć. Nagrody w rozpoczętym właśnie konkursie to lekcja gotowania z Szefem Kuchni pięciogwiazdkowego Radisson Blu w Krakowie, zamieszczenie zwycięskiego dania w powstającym aktualnie wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co – razem z informacją o autorze potrawy, oraz książki kucharskie Blu Mood Food.
„Zaproponowaliśmy tematykę konkursu związaną z rybami, ze względu na specyfikę naszej restauracji Milk&Co. Serwujemy tutaj największy bufet ryb i owoców morza w mieście, a łosoś i okoń morski to jedne z ulubionych ryb naszych gości. Są bardzo popularne, doskonałe w smaku, co więcej nie trzeba być zawodowym kucharzem by dobrać do nich dodatki” – tłumaczy Stanisław Bobowski, Szef Kuchni krakowskiego Radisson Blu. „Na sezon wiosenno-letni preferujemy ryby w towarzystwie sezonowych warzyw i świeżych, lekkich dodatków. Kto wie? Może dzięki konkursowi uda nam się jeszcze bardziej przekonać Polaków do jedzenia ryb” – dodaje.
Konkurs składa się z dwóch etapów: pierwszy etap wygrają wygrywają trzy dania, które zostaną nagrodzone największą liczbą głosów w aplikacji konkursowej. Ich autorzy otrzymają książki kucharskie Blu Mood Food oraz zaproszenie dla 2 osób na lekcję gotowania. W drugim etapie, po przyrządzeniu wszystkich tych trzech dań według proponowanych przepisów, Szef Kuchni Stanisław Bobowski osobiście wybierze jedno – najlepsze, które zostanie nagrodzone nagrodą główną. A jest nią zamieszczenie potrawy razem z nazwiskiem autora w nowym menu restauracji Milk&Co.
„Zgłoszone propozycje powinny być daniami głównymi. Ponadto powinny być przygotowane z nie więcej niż 5 głównych składników, z których jednym będzie ryba” – uzupełnia Stanisław Bobowski.
Konkurs kulinarny w aplikacji na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków trwa od 26 marca do 13 kwietnia. Ogłoszenie finalnego zwycięzcy nastąpi 16 kwietnia.