30 Apr, 2013
w Aktualności
Kolejne prestiżowe wyróżnienie dla restauracji „Ogień” w Qubus Hotel Kraków.
W kwietniu rozstrzygnięta została 8 edycja Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2012/2013. Co roku Kapituła Rekomendująca wybiera najlepsze restauracje w Krakowie.
Jej organizatorem jest m.in. Urząd Miasta Krakowa we współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.
- W tym roku restauracja „Ogień” w Qubus Hotel Kraków została wyróżniona przez kapitułę akcji. Lokal znalazł się tym samym w prestiżowym gronie najlepszych restauracji w Krakowie. Cieszy nas ta nagroda, bowiem pokazuje, że nasza oferta gastronomiczna jest oryginalna, a potrawy smaczne. Całe menu zostało bardzo dobrze ocenione. Zwrócono także uwagę na doskonały smak dań i profesjonalizm obsługi. Podczas audytu brano pod uwagę również czystość i estetykę lokalu – mówi Iwona Szostak-Klefas, Kierownik Restauracji w Qubus Hotel Kraków – Nasi Szefowie Kuchni cały czas starają się, proponować wyjątkowe dania. Potrawy w restauracji są zdrowe i skomponowane z najwyższej jakości składników. Korzystamy również z sezonowych produktów, dostosowując menu do odpowiedniej pory roku. Dodatkowo wprowadziliśmy w kwietniu specjalną wkładkę regionalną, w której nasi najlepsi Szefowie Kuchni prezentują swoje autorskie dania. W nowej wkładce znajdują się takie pyszności jak, udka po krakowsku na sosie żurkowym z puree pietruszkowym i czarnuszką, pierogi z kaszą gryczaną i soczewicą, czy jabłka nadziewane orzechami – dodaje Pani Iwona.
Kryteria oceny restauracji podczas 8 edycji konkursu były bardzo wysokie. Kapituła przyznawała punkty m.in. za otoczenie restauracji, jej wnętrze i aranżację przestrzeni. Oceniano też komfort i atmosferę pobytu, zwracając uwagę na takie aspekty jak odpowiedni zapach, czy stonowaną muzykę w lokalu. Sprawdzane były też w restauracji udogodnienia dla dzieci oraz jej przystosowanie dla gości niepełnosprawnych. Szczegółowo weryfikowano również standard obsługi oceniając m.in. znajomość języków obcych przez personel, odpowiednią prezencję, sposób podawania posiłku i czas oczekiwania na danie.
- Restauracja „Ogień” już od kilku lat cieszy się dużym zainteresowaniem mieszkańców Krakowa, którzy często organizują w niej przyjęcia okolicznościowe, takie jak komunie, czy chrzciny. Dzięki estetycznym i nowoczesnym wnętrzom lokal jest przytulny. Dodatkowym atutem jest jego lokalizacja nad Wisłą, blisko zabytkowej dzielnicy Kazimierz. W sezonie letnim zapraszamy też na taras, gdzie proponujemy Gościom wyjątkowe propozycje z grilla – podsumowuje Pani Iwona.
Elegancka restauracja „Ogień” w 4 gwiazdkowym Qubus Hotel Kraków serwuje zarówno dania polskie, jak i europejskie. Od kwietnia można w niej także spróbować regionalnych krakowskich specjałów. W Hotelu znajduje się również znany muzyczny Jazz Club Mile Stone.
INFORMACJA PRASOWA
Jej organizatorem jest m.in. Urząd Miasta Krakowa we współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.
- W tym roku restauracja „Ogień” w Qubus Hotel Kraków została wyróżniona przez kapitułę akcji. Lokal znalazł się tym samym w prestiżowym gronie najlepszych restauracji w Krakowie. Cieszy nas ta nagroda, bowiem pokazuje, że nasza oferta gastronomiczna jest oryginalna, a potrawy smaczne. Całe menu zostało bardzo dobrze ocenione. Zwrócono także uwagę na doskonały smak dań i profesjonalizm obsługi. Podczas audytu brano pod uwagę również czystość i estetykę lokalu – mówi Iwona Szostak-Klefas, Kierownik Restauracji w Qubus Hotel Kraków – Nasi Szefowie Kuchni cały czas starają się, proponować wyjątkowe dania. Potrawy w restauracji są zdrowe i skomponowane z najwyższej jakości składników. Korzystamy również z sezonowych produktów, dostosowując menu do odpowiedniej pory roku. Dodatkowo wprowadziliśmy w kwietniu specjalną wkładkę regionalną, w której nasi najlepsi Szefowie Kuchni prezentują swoje autorskie dania. W nowej wkładce znajdują się takie pyszności jak, udka po krakowsku na sosie żurkowym z puree pietruszkowym i czarnuszką, pierogi z kaszą gryczaną i soczewicą, czy jabłka nadziewane orzechami – dodaje Pani Iwona.
Kryteria oceny restauracji podczas 8 edycji konkursu były bardzo wysokie. Kapituła przyznawała punkty m.in. za otoczenie restauracji, jej wnętrze i aranżację przestrzeni. Oceniano też komfort i atmosferę pobytu, zwracając uwagę na takie aspekty jak odpowiedni zapach, czy stonowaną muzykę w lokalu. Sprawdzane były też w restauracji udogodnienia dla dzieci oraz jej przystosowanie dla gości niepełnosprawnych. Szczegółowo weryfikowano również standard obsługi oceniając m.in. znajomość języków obcych przez personel, odpowiednią prezencję, sposób podawania posiłku i czas oczekiwania na danie.
- Restauracja „Ogień” już od kilku lat cieszy się dużym zainteresowaniem mieszkańców Krakowa, którzy często organizują w niej przyjęcia okolicznościowe, takie jak komunie, czy chrzciny. Dzięki estetycznym i nowoczesnym wnętrzom lokal jest przytulny. Dodatkowym atutem jest jego lokalizacja nad Wisłą, blisko zabytkowej dzielnicy Kazimierz. W sezonie letnim zapraszamy też na taras, gdzie proponujemy Gościom wyjątkowe propozycje z grilla – podsumowuje Pani Iwona.
Elegancka restauracja „Ogień” w 4 gwiazdkowym Qubus Hotel Kraków serwuje zarówno dania polskie, jak i europejskie. Od kwietnia można w niej także spróbować regionalnych krakowskich specjałów. W Hotelu znajduje się również znany muzyczny Jazz Club Mile Stone.
INFORMACJA PRASOWA