1 Feb, 2016
w Aktualności
Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO
Dobiega koniec karnawału, okres zabaw i tanecznego szaleństwa, a co za tym idzie wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek, który w tym roku zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Najważniejsze targi dla branży gastronomicznej na Pomorzu odbędą się w dniach 3-4 lutego w AmberExpo w Gdańsku.
Do imprezy, w której udział potwierdziło około 100 firm, organizatorzy zaprosili także cenionych w branży ekspertów. Swoją obecnością na targach zaszczycą m.in: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”, który oprócz podpisywania swojej książki "Imprezownik kulinarny" zdradzi jak smacznie przygotować tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. W ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje się Krzysztof Trzupek, natomiast w świat słodkich inspiracji przeniesie Tomasz Deker. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Dlatego warto wybrać się na warsztaty pączków bezglutenowych z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem. Natomiast gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego pokażą tradycyjne sposoby wypiekania faworków.
Nowością będzie Strefa Inteligenta Restauracja. Przybyli wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym, w których zademonstrowane zostaną m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia.
Prezentacje poprowadzą takie firmy jak UpMenu która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii czy Inclever, która zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie firma Global-Lab.
Nie zabraknie również Strefy Bezglutenowej, która na stałe wpisała już się w program targów. Na wszystkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji odpowiedzą przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Zainteresowanych wzięciem udziału w targach zapraszamy w dniach 3 - 4 lutego do Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo, przy ul. Żaglowej 11 w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.
INFORMACJA PRASOWA
Do imprezy, w której udział potwierdziło około 100 firm, organizatorzy zaprosili także cenionych w branży ekspertów. Swoją obecnością na targach zaszczycą m.in: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”, który oprócz podpisywania swojej książki "Imprezownik kulinarny" zdradzi jak smacznie przygotować tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. W ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje się Krzysztof Trzupek, natomiast w świat słodkich inspiracji przeniesie Tomasz Deker. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Dlatego warto wybrać się na warsztaty pączków bezglutenowych z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem. Natomiast gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego pokażą tradycyjne sposoby wypiekania faworków.
Nowością będzie Strefa Inteligenta Restauracja. Przybyli wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym, w których zademonstrowane zostaną m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia.
Prezentacje poprowadzą takie firmy jak UpMenu która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii czy Inclever, która zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie firma Global-Lab.
Nie zabraknie również Strefy Bezglutenowej, która na stałe wpisała już się w program targów. Na wszystkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji odpowiedzą przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Zainteresowanych wzięciem udziału w targach zapraszamy w dniach 3 - 4 lutego do Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo, przy ul. Żaglowej 11 w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.
INFORMACJA PRASOWA