4 Oct, 2012
w Aktualności
Dziczyzna i Grzyby – leśna arystokracja w Milk&Co
Złota polska jesień pachnie orzechami, dojrzałymi owocami z sadu, mieni się barwami kolorowych liści. Właśnie teraz – w październiku – restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje najlepsze jesienne dania przygotowane na bazie najprawdziwszej leśnej arystokracji – dziczyzny i grzybów.
Restauracja Milk&Co co miesiąc oferuje bogaty w najlepsze dania z ryb i owoców morza bufet Surf&Turf. Za jednorazową opłata bez limitu można korzystać z wyszukanych przystawek, zup, dań głównych, fantazyjnych deserów, a także napojów: wina, piwa i wody. Jednak w październiku oprócz tej sztandarowej propozycji głównym tematem serwowanej w Milk&Co kuchni są grzyby i dziczyzna – czyli prawdziwa leśna arystokracja. Dostępne teraz w obfitości świeże grzyby – kurki, borowiki, podgrzybki i innej każdej serwowanej tutaj potrawie nadają niezwykłego jesiennego aromatu. Przyrządzanie dziczyzny to prawdziwa kulinarna sztuka – jest złożone i zabiera sporo czasu. Jednak przygotowanie jej z cierpliwością i zachowaniem obowiązujących zasad gwarantuje prawdziwie królewski smak. Stanisław Bobowski – Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków przez wiele lat zgłębiał te tajniki – w restauracjach luksusowych statkach, na Wyspach Brytyjskich oraz w Polsce. Na bazie jego najlepszych doświadczeń w październikowym menu Surf&Turf zachwyci smakoszy stek z sarny, pierś z kaczki, szynka z dzika czy polędwica z jelenia.
Jak mówi Szef Kuchni w krakowskim Radisson Blu Stanisław Bobowski – „Ze szlachetną zwierzyną należy postępować ostrożnie, jak ze wszystkim, co szlachetne. Przyrządzając mięso dzika czy jelenia nie zastanawiam się jak je poprawić ziołami i przyprawami, ale jak nie zepsuć właściwego mu wyjątkowego smaku i aromatu. Dziczyzna, leśne owoce i grzyby są jednymi z najbardziej naturalnych składników jakie w obecnych czasach mają szansę trafić na nasze stoły i aby takie pozostały trzeba przygotowywać je w równie naturalny sposób, łącząc ich królewski smak z prostotą przypraw i dodatków”.
Ze smakiem dziczyzny doskonale komponują się takie dodatki i przyprawy jak żurawina, owoce jałowca, czosnek, majeranek, tymianek. W menu nie zabraknie też doskonałych o tej porze roku dań z orzechami, śliwkami i jabłkami z polskich sadów.
Jesienny bufet Surf&Turf serwowany jest w październiku w restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Wyszukanym daniom z dziczyzny i grzybów towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrządzanych według życzenia gości, a także przystawki, dodatki, zupy, desery. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań, wina, piwa, wody.
Restauracja Milk&Co co miesiąc oferuje bogaty w najlepsze dania z ryb i owoców morza bufet Surf&Turf. Za jednorazową opłata bez limitu można korzystać z wyszukanych przystawek, zup, dań głównych, fantazyjnych deserów, a także napojów: wina, piwa i wody. Jednak w październiku oprócz tej sztandarowej propozycji głównym tematem serwowanej w Milk&Co kuchni są grzyby i dziczyzna – czyli prawdziwa leśna arystokracja. Dostępne teraz w obfitości świeże grzyby – kurki, borowiki, podgrzybki i innej każdej serwowanej tutaj potrawie nadają niezwykłego jesiennego aromatu. Przyrządzanie dziczyzny to prawdziwa kulinarna sztuka – jest złożone i zabiera sporo czasu. Jednak przygotowanie jej z cierpliwością i zachowaniem obowiązujących zasad gwarantuje prawdziwie królewski smak. Stanisław Bobowski – Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków przez wiele lat zgłębiał te tajniki – w restauracjach luksusowych statkach, na Wyspach Brytyjskich oraz w Polsce. Na bazie jego najlepszych doświadczeń w październikowym menu Surf&Turf zachwyci smakoszy stek z sarny, pierś z kaczki, szynka z dzika czy polędwica z jelenia.
Jak mówi Szef Kuchni w krakowskim Radisson Blu Stanisław Bobowski – „Ze szlachetną zwierzyną należy postępować ostrożnie, jak ze wszystkim, co szlachetne. Przyrządzając mięso dzika czy jelenia nie zastanawiam się jak je poprawić ziołami i przyprawami, ale jak nie zepsuć właściwego mu wyjątkowego smaku i aromatu. Dziczyzna, leśne owoce i grzyby są jednymi z najbardziej naturalnych składników jakie w obecnych czasach mają szansę trafić na nasze stoły i aby takie pozostały trzeba przygotowywać je w równie naturalny sposób, łącząc ich królewski smak z prostotą przypraw i dodatków”.
Ze smakiem dziczyzny doskonale komponują się takie dodatki i przyprawy jak żurawina, owoce jałowca, czosnek, majeranek, tymianek. W menu nie zabraknie też doskonałych o tej porze roku dań z orzechami, śliwkami i jabłkami z polskich sadów.
Jesienny bufet Surf&Turf serwowany jest w październiku w restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Wyszukanym daniom z dziczyzny i grzybów towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrządzanych według życzenia gości, a także przystawki, dodatki, zupy, desery. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań, wina, piwa, wody.