Dwie kucharskie czapki dla Arłamowa!

Dwie kucharskie czapki dla Arłamowa!

Dwie restauracje znajdujące się w Hotelu Arłamów zostały nagrodzone kucharską czapką przez jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych Gault & Millau Polska.

Wyróżnienia zostały przyznane podczas V uroczystej Gali Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Wydarzenie miało miejsce 26 listopada 2018 roku w Gdańsku. Dwie restauracje prowadzone przez Szefów Kuchni Piotra Zabłockiego i Piotra Poradę - Carpathia i a'la carte Arłamów - po raz pierwszy znalazły się w polskiej edycji jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych Gault & Millau Polska.


Dwie różne restauracje, ale obie wybitne. Restauracja Carpathia specjalizuje się w kuchni europejskiej z elementami kuchni molekularnej oraz orientalnej. Restauracja Arłamów zaś serwuje pyszne dania kuchni polskiej i regionalnej. Specjalnością jest dziczyzna i myśliwska kuchnia.



„Żółty przewodnik Gault&Millau" swoją polską edycję posiada już od 4 lat i zbiera w jednym miejscu najlepsze restauracje, hotele i produkty regionalne. W najnowszej edycji znalazło się 640 najlepszych restauracji, 200 produktów regionalnych i 60 miejsc, w których można je kupić.

INFORMACJA PRASOWA