24 Jan, 2012
w Aktualności
Blu Mood Food, czyli co gotuje Radisson w Krakowie
Krakowski hotel Radisson Blu przygotował książkę kucharską – Blu Mood Food. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor. Premiera książki odbędzie się 25 stycznia na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków, gdzie będą publikowane przepisy.
Do współpracy nad książką kucharską „Blu Mood Food” krakowski Radisson zaprosił pięć pozostałych hoteli sieci Rezidor w Polsce oraz ich Szefów Kuchni. Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin – Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków.
To doskonali kucharze, mistrzowie w swoim fachu, zarządzający na co dzień kuchniami w 4 lub 5-gwiazdkowych hotelach. Każdy z nich przez lata szkolił się w swojej dziedzinie, wygrywał prestiżowe konkursy, przygotowywał wystawne przyjęcia dla głów państw i najbardziej wymagających gości – artystów, sportowców, biznesmenów. W pojedynkę ich kulinarna fantazja nie zna granic, a razem tworzą zespół idealny. Teraz połączyli swoje siły by wspólnie przygotować książkę kucharską „Blu Nood Food”.
Każdy z sześciu Szefów Kuchni przygotował po 9 przepisów z różnych kategorii – będących jednocześnie rozdziałami książki. Są to: dania na co dzień, na specjalne okazje, dania polskie, desery, przekąski oraz koktajle. W publikacji znalazły się więc między innymi przepisy na: doradę pieczoną z zielonymi szparagami, pasztet z wątróbek drobiowych, fileciki z okonia na borowikach, tartę z kurek zapiekaną z serem, zupę z migdałów, pieczony mus czekoladowy i inne smakowitości.
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu KrakówTUTAJ. Premiera i jednocześnie prezentacja pierwszego przepisu została zaplanowana na 25 stycznia 2012. Następnie, codziennie – od poniedziałku do piątku – będzie publikowany jeden przepis w języku polskim i angielskim – oczywiście razem ze zdjęciem potrawy. Łącznie krakowski Radisson Blu pprzedstawi 54 fantastyczne dania. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. W razie pytań internautów o szczegóły ich przyrządzenia Szef Kuchni krakowskiego hotelu odpowie na pytania zadane w danym dniu w komentarzach wpisu i udzieli rad jak przyrządzić danie. To najlepsza gwarancja udanego gotowania i smaku potraw jak w najlepszej restauracji.
Do współpracy przy produkcji książki została zaproszona agencja Media Lounge. Fotografowie Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek są autorami wszystkich fotografii dań i koktajli oraz portretów Szefów Kuchni. W czasie rozpoczęcia projektu hotel Radisson Blu Sobieski nie należał jeszcze do sieci Rezidor.
INFORMACJA PRASOWA
Do współpracy nad książką kucharską „Blu Mood Food” krakowski Radisson zaprosił pięć pozostałych hoteli sieci Rezidor w Polsce oraz ich Szefów Kuchni. Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin – Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków.
To doskonali kucharze, mistrzowie w swoim fachu, zarządzający na co dzień kuchniami w 4 lub 5-gwiazdkowych hotelach. Każdy z nich przez lata szkolił się w swojej dziedzinie, wygrywał prestiżowe konkursy, przygotowywał wystawne przyjęcia dla głów państw i najbardziej wymagających gości – artystów, sportowców, biznesmenów. W pojedynkę ich kulinarna fantazja nie zna granic, a razem tworzą zespół idealny. Teraz połączyli swoje siły by wspólnie przygotować książkę kucharską „Blu Nood Food”.
Każdy z sześciu Szefów Kuchni przygotował po 9 przepisów z różnych kategorii – będących jednocześnie rozdziałami książki. Są to: dania na co dzień, na specjalne okazje, dania polskie, desery, przekąski oraz koktajle. W publikacji znalazły się więc między innymi przepisy na: doradę pieczoną z zielonymi szparagami, pasztet z wątróbek drobiowych, fileciki z okonia na borowikach, tartę z kurek zapiekaną z serem, zupę z migdałów, pieczony mus czekoladowy i inne smakowitości.
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu KrakówTUTAJ. Premiera i jednocześnie prezentacja pierwszego przepisu została zaplanowana na 25 stycznia 2012. Następnie, codziennie – od poniedziałku do piątku – będzie publikowany jeden przepis w języku polskim i angielskim – oczywiście razem ze zdjęciem potrawy. Łącznie krakowski Radisson Blu pprzedstawi 54 fantastyczne dania. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. W razie pytań internautów o szczegóły ich przyrządzenia Szef Kuchni krakowskiego hotelu odpowie na pytania zadane w danym dniu w komentarzach wpisu i udzieli rad jak przyrządzić danie. To najlepsza gwarancja udanego gotowania i smaku potraw jak w najlepszej restauracji.
Do współpracy przy produkcji książki została zaproszona agencja Media Lounge. Fotografowie Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek są autorami wszystkich fotografii dań i koktajli oraz portretów Szefów Kuchni. W czasie rozpoczęcia projektu hotel Radisson Blu Sobieski nie należał jeszcze do sieci Rezidor.
INFORMACJA PRASOWA