Azjatyckie smaki w hotelach Sheraton i Westin
Restauracje hoteli Sheraton i Westin oferują od 2 marca br. orientalną ucztę, inspirowaną kuchnią azjatycką. W ramach oferty, do końca kwietnia będzie można skosztować wyśmienitych makaronów z różnych zakątków Azji.
Azjatyckich smaków będzie można spróbować w czterech hotelowych restauracjach: InAzia w warszawskim Sheratonie, Fusion w poznańskim Sheratonie, w The Westin Warsaw oraz The Olive w Sheratonie w Krakowie.
- Tworząc to menu chciałem pokazać, że makaron to nie tylko włoski specjał, ale popularne danie w Azji, a wręcz część jej kultury symbolizująca długowieczność. Cienki, gruby, płaski czy okrągły – każdy z nich to dla mnie inne kulinarne oblicze Orientu, które chciałem zaprezentować gościom naszych restauracji – stwierdził Marcin Sasin, szef kuchni restauracji InAzia w warszawskim Sheratonie.
Goście, którzy skuszą się na orientalną ofertę restauracji hoteli Sheraton i Westin będą mieli do wyboru pięć, oryginalnych makaronowych smaków. Każde z dań pochodzi z innego zakątka Azji: Tajlandii, Korei, Japonii i Tajwanu. Potrawy zyskały oryginalne nazwy, nawiązujące do konkretnych dzielnic azjatyckich miast. Jest to pomysł szafa kuchni restauracji InAzia, który w ten sposób chciał nawiązać do swojej drugiej pasji, jaką są podróże.
Dodatkową atrakcją azjatyckiej oferty kulinarnej będą ceny samych potraw. Każdy makaron będzie kosztował jedynie 36 zł, a dla osób chcących poznać więcej niż jeden smak przygotowano specjalne zestawy, w skład których wchodzi zupa, trzy różne makarony oraz japoński likier. Całość zestawu kosztuje 100 zł.
Azjatyckich smaków będzie można skosztować w hotelach Westin i Sheraton od 2 marca do końca kwietnia br.
INFORMACJA PRASOWA