16 Nov, 2011
w Aktualności
110 lat Hotelu Bristol
Już 19 listopada warszawski hotel Le Meridien Bristol rozpocznie świętowanie 110 rocznicy swego istnienia. Z tej okazji szef kuchni - Michał Tkaczyk - przygotował wyjątkowy tort urodzinowy, na który zaprasza wszystkich warszawiaków. Każdy, kto 19 listopada znajdzie się w Cafe Bristol zostanie poczęstowany kawałkiem czekoladowego, rocznicowego tortu. Świętowanie rozpocznie się o godzinie 10.00.
„Naszym zamiarem było przygotowanie dla warszawiaków niespodzianki w tym szczególnym dla hotelu dniu, stąd też pomysł na wspólne świętowanie rocznicy zgodnie z duchem szykownej Warszawy. Liczymy na to, że delektując się tortem „Bristol” wszyscy poczujemy się dumni z faktu, że nasz hotel przez 110 lat aktywnie uczestniczył w historii szykownej Warszawy” – powiedział Michael Goerdt, dyrektor generalny hotelu Le Meridien Bristol.
Urodzinowy tort hotelu Le Merdien Bristol jak opisuje go sam twórca – Michał Tkaczyk, jest klasyczny i szykowny, a jego smakiem przewodnim jest czekolada, w której zamyka się nuta wanilii i smak polskich malin z akcentem wódki. Tort „Bristol” wykończony jest wytrawną czekoladową polewą.
Dla miłośników wyrobów cukierniczych, którym nie uda się dotrzeć w sobotę 19 listopada do Cafe Bristol, hotel przygotował możliwość zakupu tortu „Bristol” zarówno w kawiarni, jak i na wynos. W ten sposób można przedłużyć obchody tej wyjątkowej rocznicy.
Serdecznie zapraszamy!
Źródło: www.e-hotelarz.pl
„Naszym zamiarem było przygotowanie dla warszawiaków niespodzianki w tym szczególnym dla hotelu dniu, stąd też pomysł na wspólne świętowanie rocznicy zgodnie z duchem szykownej Warszawy. Liczymy na to, że delektując się tortem „Bristol” wszyscy poczujemy się dumni z faktu, że nasz hotel przez 110 lat aktywnie uczestniczył w historii szykownej Warszawy” – powiedział Michael Goerdt, dyrektor generalny hotelu Le Meridien Bristol.
Urodzinowy tort hotelu Le Merdien Bristol jak opisuje go sam twórca – Michał Tkaczyk, jest klasyczny i szykowny, a jego smakiem przewodnim jest czekolada, w której zamyka się nuta wanilii i smak polskich malin z akcentem wódki. Tort „Bristol” wykończony jest wytrawną czekoladową polewą.
Dla miłośników wyrobów cukierniczych, którym nie uda się dotrzeć w sobotę 19 listopada do Cafe Bristol, hotel przygotował możliwość zakupu tortu „Bristol” zarówno w kawiarni, jak i na wynos. W ten sposób można przedłużyć obchody tej wyjątkowej rocznicy.
Serdecznie zapraszamy!
Źródło: www.e-hotelarz.pl